Alchymie výroby sojových svíček

 

Jo, asi si říkáš, co je na tom. Rozehřeje se vosk, hodí se tam barva dle libosti, nějaká vůně a voilà. A svíčka je na světě. Ale jak to je u mě?

Každá svíčka začíná myšlenkou. Nikdy netvořím, když necítím, že bych měla. Tady ti popíšu, jak vznikala má první svíčka s minerálem – Síla okamžiku s Ametystem. Jak jinak než zrovna tato, zajímám se o spiritualitu a Síla okamžiku je důležitá v běžném životě.

Protože každý okamžik prožiješ vždy jen jednou.

 

Takže jak se narodila ,,Síla okamžiku,,

  •  Myšlenka … Chci vytvářet svíčky s minerály, podpořené barvou, a vůní pro větší prožitek. Chci, aby svíčky předávaly záměr, který do toho budu vkládat. Aby tento záměr přinášel přesně to, co mám ve své mysli.
  •  Od této myšlenky uběhl zhruba rok. Ano 12měsíců, než jsem začala realizovat svůj eshop a mé myšlenky se začaly zhmotňovat. Vše má svůj čas. Jednoduše to potřebovalo uzrát. 
  • A jsem tu. Eshop je hotový a myšlenka na minerální svíčky se záměrem je stále v mé hlavě. 
  • Jde se tvořit. Barvu mám vybranou, vůni, která nevím zda existuje a kámen, který do svíčky usadím, mám promyšlený. Ano, moje první minerální svíčka rozhodně musí nést Hloubku. Do čeho je budu tvořit? Nelíbí se mi obyčejné skleničky. Chci nějaké aspoň trochu jiné. Ne, do zavařovaček nebudu tvořit takové svíčky. Musí to mít jemnost. Po hledání nacházím. Jsem spokojená. Hloubka, to je Fialová, 6. čakra, Třetí oko, prohloubit své vnímání. Uvědomit si Sílu Okamžiku. 
  • Vůně vybraná, dala jsem na intuici a výběr byl správný. Chodím po zahradě, tráva mě šimrá mezi prsty a já přemýšlím o vůni. Najednou mi naskakuje příběh v hlavě a cítím lehké mrazení. Jo, tak přesně toto vystihuje vůni Síly okamžiku. To je ono. Zapisuji příběh ke svíčce. 
  • No a jde se na výrobu. Zvážit vosk. Rozehřát. Přidat barvu. A míchám. Myslím na záměr svíčky, který ti má přinést, až si ji zapálíš. Vnímám jak se budeš cítit, až budeš koukat do plamínku. Barva je přesně tak, jak jsem měla ve své hlavě. Odstavím a přidám silici. Kapku po kapce, v každé kapce myšlenka. Ať ti přinese to příjemné mrazení, které jsem měla, když jsem se procházela na zahradě a uvědomovala jsem si každý krok a každý okamžik. 
  • Po nalití a zatuhnutí přidávám minerální kámen. Do kamene opět vkládám myšlenku, která má prohloubit účinek minerálu. 
  • Věřím, že vše má svůj smysl. Energie, kterou vkládám při tvorbě do jednotlivých výrobků, ti přinese mnohem víc, než si myslíš. …

 ….

 Protože moje radost bude i tvou radostí.